CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Byt pro mladou slečnu je hravý i vzdušný

3. dubna 2018

Designérka Kristina Prokšová je známá svými moderními, a přitom velmi útulnými interiéry. Nezáleží na tom, zda jde o luxusní obývací halu nebo hravý dětský pokoj, interiéry v jejím pojetí vypadají zkrátka pokaždé skvěle. V tomto případě designérka navrhla interiér mladé slečně.

 

Řeklo by se „nezkušené mládí“, nicméně klientka měla od začátku jasno – chtěla vést ruku zkušeným profesionálem v oboru. Výhodou byla novostavba, kdy se vše řešilo úplně od začátku a klientka s designérkou měly od developera volné ruce k jakýmkoli klientským změnám.

Z návrhu vznikl interiér, který je vzdušný, jednoduchý, mladistvý a hravý zároveň. Takový, který se jen tak neokouká a dá se s ním pracovat v čase. Žlutá barva detailů mu dodala teplo domova, šmrnc a rozjasnění jako kontrast ke studeným povrchům betonové stěrky a nábytku v bílém lesku.

 

Propojený celek

Protože kuchyně s obývacím pokojem tvoří jeden propojený celek, doporučila jej designérka sladit do jednoho tónu. Celému interiéru tak dominuje bílá, a to i přesto, že je díky velkému oknu sám o sobě dostatečně světlý.

Zatímco podlaha ve světle hnědém dekoru a žluté detaily, použité na skleněném obložení kuchyně a na židlích, interiér rozsvítily a zateplily, nalezneme zde na první pohled také prvky typické i pro industriální styl. Černý konferenční stolek s kovovou konstrukcí, šedá betonová stěrka nebo velmi originální designové stropní svítidlo.

Zdá se vám, že je nad středovým ostrůvkem pěkné velké svítidlo? Pak jste se, stejně jako v první chvíli my, nechali oklamat. Jde především o designově pojatou digestoř.

Velmi jednoduše a hlavně prakticky vyřešila designérka osvětlení pracovní plochy kuchyňské linky, které integrovala po celé její délce. Při jeho rozsvícení se interiér doslova „zalije sluncem“ i po soumraku. Takto příjemnému efektu dala vzniknout kombinace osvětlení a žlutého skleněného obkladu, od kterého se světlo odráží do prostoru.

 

Jednoduchá a čistá ložnice

Jednoduše a čistě je pojata také ložnice. I tomuto prostoru vévodí bílá, v tomto případě doplněná o odstíny šedé. Celý prostor opticky zvětšuje zrcadlo použité na všechny díly posuvných dveří vestavěné skříně. Další úložné prostory nalezneme v předsíni, kde má své místo také pračka se sušičkou.

 

Opticky velká koupelna

Bílou barvu koupelny doplňují chromové detaily, i tady nevelký prostor opticky rozšiřuje velké zrcadlo po celé šířce stěny. To sahá až ke stropu a je originálně doplněno o světlo umístěné přímo na něm. Tato část prostoru tak působí velmi odlehčeně.

 

Celý byt pojala designérka jako velmi praktický a nenáročný na údržbu – sen každého (nejen) mladého člověka.

 

Přestože šlo o novostavbu bytového komplexu, kdy měl developer předem dané dodavatele vybavení interiéru, povedlo se Kristině Prokšové zapojit do projektu i členské firmy Czech Deco Team.

 

O tom, že i malá koupelna může vypadat velkolepě, ví své nejen designérka, ale i ambasador SIKO David Bratršovský, který jí byl při návrhu i realizaci nápomocen.

 

Jako jemná pavučina se prostorem vznáší záclona, kterou Kristina vybírala společně s Michaelou Machoňovou, designérkou firmy STYLTEX design.

 

Designové stropní svítidlo dodali kolegové z firmy LEDKO.

 

Na původní článek se můžete podívat na Novinky.cz v sekci Bydlení.

 

Těšíme se na další krásné realizace!

Czech Deco Team

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Koohsar 252, provincie Alborz, Írán,

    Studio Davazdah: Na venkově v íránské provincii Alborz je navržena a postavena třípatrová vila o rozloze 600 m² pro mladý…

    Koohsar 252, Alborz Province, Iran by Studio Davazdah, villa
  • Laurel Grove, Melbourne, Victoria, Austrálie

    Kirsten Johnstone Architecture: V tomto nově postaveném domě v Blackburnu jsou hrdiny designu pálená hlína, beton a dřevo. Pozemek představoval…

    Kirsten Johnstone Architecture: nově postavený dům
  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Koupelnám vládne kov v sexy

    Trend kovu a černé barvy doplňků v roce 2024 trvá. Společnost TECE nabízí v tomto stylovém provedení sprchové žlaby a…

    TECE_koupelny_koupelna_cerna_barva_doplnky_elementy_ovladaci_tlacitko_toalety_WC_splachovani_zachod_premium_premiovy_destign_styl_TOP
  • Yiyun – Hotel Bishan od

    Projektu, který se nachází v srdci vesnice s bohatou historií a kulturou, dominují tradiční obytné domy ve stylu Anhui, které…

    Yiyun · Bishan Hotel by y.ad studio
  • Akustické dveře do skrytých zárubní

    ECLISSE nově rozšířilo svůj sortiment o otočné akustické dveře do skrytých zárubní. Zárubně, které jsou zcela integrované do jedné roviny…

    Eclisse
  • 5 správných tipů k rekonstrukci koupelny

    Jak na úspěšnou rekonstrukci koupelny? Použitím správných produktů a plánovacího softwaru ušetříte čas, náklady i nervy všech zúčastněných.

    TECE tlačítka
  • Nový trend ve světě nadzemních

    V posledních letech se v oblasti soukromých bazénů mění nejen prostorové možnosti pro jejich instalaci, ale také očekávání uživatelů. Tradiční plavecká funkce…

    nadzemní bazén baspa
  • Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.