Czech Deco Team

Zkusme Váš projekt navrhnout společně...
Menu
10/2/2017

Rozsáhlá rekonstrukce v rodinném domě

Kompletní rekonstrukce předsíně a obývacího pokoje s kuchyňským koutem a jídelnou

 

Rozsáhlá rekonstrukce se uskutečnila v rodinném domě nedaleko Olomouce pod vedením zkušené designérky Any Alačkovy. Zadáním investorů byla nová kuchyň s velkým varným centrem, jídelní kout a obývací část, kde bude pohodlné posezení pro tři osoby. Rodina ráda sleduje televizi a poslouchá hudbu. Proto bylo potřeba vyřešit umístění domácího kina a reproduktorů. Volba materiálů musela být přizpůsobena většímu počtu zvířecích mazlíčku a jejich dovádění.

Změna v předsíňové části se týkala jen nové podlahy, omítek a barvy stěn. Původní nábytek z předsíně byl odstraněn, ponechány byly jen rodinné fotky a volně stojící věšák na kabáty. Prostor tak zůstal čistý a vzdušný. Větší úložné prostory nahradila šatna v sousední místnosti.

Barevnou inspiraci našla designérka v rodinné fotografii z letní dovolené, kterou ji paní majitelka ukázala. Přála si interiér přesně v takových barvách.

Požadavek na velké varné centrum byl vyřešen ostrůvkem. Spoustu úložného prostoru se přidalo pomocí využití prostoru patřícího komoře. V příčce mezi komorou a kuchyni byly vytvořeny výsuvné šuplíky a skříňka na uložení větších kuchyňských spotřebičů. Kulatý odsávač nad ostrůvkem je nejen funkční, ale je také krásným designovým prvkem.

Jídelnímu koutu dominuje stropní svítidlo. Úložné prostory na sklo byly vyřešeny nízkými komodami, které nikterak nenarušují celkový dojem z interiéru. Zrcadlo a hodiny dodávají eleganci a simulují třpytící se hladinu moře.

Obývací část je vyřešena jednoduše. Velká polohovací rohová sedací souprava poskytuje dostatek prostoru na sezení a pohodlné sledování televize. Paní majitelka je nižšího vzrůstu. Proto byl kladen důraz na nižší sedací výšku. TV sestava, tak jako kuchyň, byla navržena na míru. Původně navrhnutá tapeta za TV panelem byla vyměněna za kamenný obklad, který vydrží dovádění kočičích mazlíčků. Ze stejného důvodu v celém prostoru byla zvolena dlažba a podlahové vytápění. Vzhledem k dominantnímu svítidlu v jídelní části, v obývací bylo zvoleno decentní sádrové stropní svítidlo z firmy Eco – design.

Díky štědré nabídce materiálů a skvělé spolupráci s brněnským showroomem firmy Styltex, dokázala designérka Ana splnit přání investorů. Pomocí použitých materiálů dokonale sladili římské rolety v kuchyni, japonské panely, potřebné pro poskytnutí večerní intimity a krásné jemné modré záclony.

 

A celkový dojem z interiéru?

Poutá pozornost jako sirény, co vás lákají na svůj ostrov. Akorát Vás nečeká žádné ztroskotání ale příjemné chvíle s příjemnými lidmi.

 

Czech Deco Team

Fotogalerie novinky