Ing .arch. Jana Stachová

Černá kuchyně v Holešovicích

Popis projektu

Dispoziční řešení zůstalo nezměněné, výchozím stavem bylo bíle vymalováno a dřevěná podlaha. Veškerý nábytek byl navržen na míru, klíčová zde byla výborná spolupráce s truhlářem, která se odrazila na kvalitě provedení v detailu.
Obytnému prostoru dominuje černá kuchyně s odlehčeným pracovním ostrůvkem, na ni navazuje velmi jednoduchá knihovna, která trochu klame tělem – nároky na zhotovitele zde byly velmi vysoké .
Majitelé si nepřáli příliš rušivých prvků, proto v bytě nebylo uvažováno s televizorem. Namísto toho je v rámci obývací stěny zabudováno projekční plátno. Zde se pracovalo s atmosférou, slovo dostala chytrá elektroinstalace, práce s barvou podsvícení a osvětlení celého pokoje. Výsledkem je zážitek, jako z kina.
Veškerý vestavěný nábytek je řešen velmi jednoduše a účelně. Ať už je to sezení pro pohodlné přezutí v předsíni, nebo dvojlůžko s knihovnou a nočním stolkem v ložnici, jedná se o niky zasazené do nábytkových sestav.

Disposition
All furniture was tailor-made, the key here was excellent cooperation with the carpenter, which was reflected in the quality of workmanship in detail.
The living space is dominated by a black kitchen with a light work island, followed by a very simple library that deceives the body a bit - the demands on the contractor here were very high.
The owners did not want too disturbing elements, so the apartment was not considered with a TV. Instead, a projection screen is built into the living room wall. The atmosphere was worked here, the smart wiring, working with the color of the backlight and the lighting of the whole room got the word. The result is a cinema-like experience.
All built-in furniture is designed very simply and efficiently. Whether it's a comfortable sitting area in the hallway or a double bed with a library and a bedside table in the bedroom, these are niches set in furniture sets.