studio New Work

Horská chata Dolní Telnice

Popis projektu

Na sedlové střeše se nacházejí dvě markýzy. Jižní část stíní terasu s velkým oknem orientovaným do údolí. Severní část chrání vstup před větrem a deštěm. Interiér chaty je otevřený do krovu. Centrem domu je obytný prostor s pecí, který je propojen s terasou. Dvě ložnice jsou odděleny od obytný části domu posuvnými dveřmi. Venkovní schodiště reaguje na sousední chatku příbuzných majitele na východní straně pozemku.

There are two canopies on the gable roof. South roof is shading the terrace with a large window oriented to the valley. North roof protects incomers from wind and rain.
The interior of the cottage is open to the roof. The center of house is a living area with a stove. Living area is connected to the terrace. Two bedrooms are separated from the living area by a sliding door. An outdoor staircase reacts to the to the neighboring relatives‘ cabin in the east.