Ateliér Sféra

Popis projektu

Rekonstrukcí došlo k obnovení původních proporcí okenních otvorů, která byla necitlivě upravena v 90. letech a osazena bílými plastovými okny se základním členěním. Okna původního domu jsou nově dřevěná vertikálních proporcí s dobovým členěním v šedomodrém odstínu. Nově je řešeno okno z kuchyně, které bude bez parapetu a bude zajišťovat propojení interiéru se zahradou. Dále došlo ke kultivaci fasád původního domu, kde přibyla hlavní římsa a další plastické prvky. Střecha je z lehkých šablon grafitového odstínu. Kontrastně je řešena přístavba, kde fasádní plášť tvoří černé lícové zdivo a zastřešena je plochou střechou.

Dispozičně je objekt řešen takto: V 1.NP je situována hlavní obytná místnost propojená s kuchyní a jídelnou, dále hostinský pokoj, technická místnost, koupelna s WC a prostorné zádveří. Ve 2.NP je pak klidové zóna, kde jsou dva dětské pokoje, ložnice a společná koupelna s WC. Rekonstrukcí došlo především k úpravě schodiště do 2.NP, které bylo příliš strmé a s tím souvisely i úpravy přilehlých prostor. Změnu doznal také nástup do domu.