CZECH DECO TEAM AKCE
Top novinka Czech Deco teamu

Soutěž „Kreativní textilie“ č. 3: Vítězné textilie 2015

28. března 2015

Již potřetí vyzvala Trevira v rámci konceptu „Klubu“ výrobce textilií z Treviry CS, aby se účastnili „Soutěže kreativity“. Tato kreativní soutěž dává všem výrobcům textilií možnost, zajistit si další body díky zvláště inovativnímu Trevira CS vývoji a také si zajistit další nároky na servis. Každá textilie je honorována. Z cca 100 textilií vybrala tříčlenná komise odborníků 10 vítězných textilií a 5 textilií, které obdržely zvláštní ocenění. Kritériem pro hodnocení byl stupeň inovace, technické provedení, způsobilost pro objektový popř. soukromý sektor a udávání trendů.

Komisi tvořily Prof. Bettina Göttke-Krogmann (Burg Giebichenstein – Kunsthochschule Halle), Lars Leppin (Geschäftsführer von Lars Leppin GmbH im Stilwerk in Berlin) a Natalija Zimmermann (Interieur Designerin und Stylistin, BZ.Bildung-Beratung-Innovation, Leipzig).

 

 

Vítězové:

Création Baumann: Artikel EFLORA

Kombinované různé tvůrčí techniky: Laser, náročná ruční technika. Technika Plug. Textilie je k dostání v rozměrech 140 x 300 cm. Jury ocenila hlavně perfektní technické provedení. Trojrozměrnost, textilie působí živě, hra světla a stínu. Použitelná jako dekor a také pro dělicí stěny. Pro Privat- a také Objektsektor.

 

Gebrüder Munzert: Artikel SOFT DUO 5.7, Kollektion PIVOT

Textilie splňující vysoké nároky: svému pojmenování dělá čest, neboť je měkká nejen na omak ale také opticky působí velice měkce. V Soft Duo je použita žinilky jak v osnově tak v útku, textilie je oboustraně využitelná. Použitelné jak v hotelovém tak privátním sektoru. Použitelné jako nábytková látka a těžká závěsovina či také opona, přehoz přes postel.

 

Jenny Fabrics: Artikel 50701-10587-0052-160

Semitransparentní Jacquard s lehkým proužkováním. Optimální neprůsvitnost. Připomíná česanou kvalitu z vlny. Těžká kvalita, sofistikovaná, elegantní, maskulinní, která je použitelná všude.

 

Kinnasand: Artikel HAIKOMO

Artikel Haikomo stejnohodnotné použití v osnově i v útku. Použití monofilu v kombinaci s  přízí lněného typu. Vzniká pocit tónovaného skla. Šířka 330 cm. Přírodní charakter, pro Objekt- a Privatsektor použitelné.

 

Lelièvre: Artikel METALO M1 GLACIER 727-02

Metalo je komplexní Jacquard taknina, zhotoveno za použití 2 útkových přízí. Tímto způsobem vzniká opulentní, bohatý Satin, který hraje matnými-lesklými-efekty. Příjemný na omak. Design velice malebný, vzniká pocit optického klamu. Použitelné pro klasické prostředí, jako např. v rezidencích ale také jako kontrast k betonu či oceli.

 

AB Ludvig Svensson: Artikel KHAKI 3745

Lehká ale stabilní nábytková textilie, připomínající pevnou lněnou textilii. Diferenční barevnost, střídající hloubky. Určeno pro moderní Design – klasický, současný, hodnotný.

 

Nya Nordiska: Artikel KITO CS – 01 ivory

U Artiklu Kito se jedná o velice náročnou práci. Na filamentový vlies, který připomíná japonský papír, byly napojeny proužky stejného materiálu. Dodatečně byla použita technika krešování. Textilie působí velice živě a organicky. Textilie krásně působí ve spojení se světlem. Šířka 330 cm. Nejlépe využitelné v soukromém sektoru.

 

Panaz: Artikel VOYAGER / Edison

U Artiklu Voyager se jedná o vzorovanou keprovou tkaninu – dekor tkaninu velice dobře využitelnou pro Accessoires. Překvapivě měkký omak, krásný lesk a maskulinní vyzařování = velice hodnotný charakter. Z dálky připomíná tweed s kohoutí stopou. Z blízka vidíme, že jde o optický klam a zjistíme čtyřbarevný jacquarový vzor. Privat- a obzvláště Objektsektor.

 

Rubelli: Artikel RUSKIN

Sametový omak, hodnotný lesk, to je damašek Ruskin od Rubelli. Fascinující design klasický ornament z renezance. Dramatické působení. Pro privatní sektor a velice hodnotný hotel.

 

Stotz: Artikel 6887.14 TECHNO

Artikel Techno se vyznačuji zajímavou a nepravidelnou dvoubarevností. Použity jsou zde dvě komplementární barvy v jedné přízi. Dodatečně – je kalandertovaný a působí hladce a leskle. Pro moderní ambiente. Privat i hotel oblast.

 

Zvláštní ocenění:

Baumann Dekor: Artikel 48513

velice náročná tkalcovská práce. Tkanina působí malebně skoro jako obraz – aquarel. Elegantní jacquard. Použitelné v klasickém a současném prostředí. Zvláště hodící se jako kontrast k moderním stavebním materiálům jako sklo a beton. Objektová oblast a také privátní.

 

Fidivi: Artikel RUSTICO

Artikel Rustiko odpovídá optikou a haptikou vlně, přesvědčí také sjednocenou dovoubarevností. Nepravidelnost v  dessinu, jakou přináší přírodní materiál, je dosaženo technikou tkaní, která nenechá rozpoznad žádný raport – proužky vznikají jakoby náhodně jak v osnově tak v útku. Textilie působí jakoby ručně vyrobená a hodí se pro rustikální ambiente pro privatní sektor ale také pro hotel a gastronomii. Nábytková látka, těžká závěsovina.

 

Gaetano Rossini: Artikel 221399.01.00

Pletenina pro kancelářskou oblast, např. pro potažení stěn,  3-D-konstrukce a má také zvukově izolační vlastnosti. Použitelné také jako čalounění.

 

Nelen & Delbeke: Artikel TOVASA 35/50

Klasická dvojitá tkanina, osnova monofil a v útku vláknitá příze. Moirée-Effekt. Pěkná hloubka při světle. Hotel, privat sektor.

 

Sahco: Artikel 2618-11 TUSSAH

Artikel Tussah: Faux-Uni, zvláště pěkný sametový pocit dodává. Tkanina působí velkoryse, opticky mohutně volumaticky, trojrozměrně. 316 cm šířka pro privat- i objektsektor.

 

Vaše Trevira! 🙂

 

 

DALŠÍ DOPORUČENÉ ČLÁNKY

  • Řízené větrání vás při plánování

    Se stále aktivnějším prosazováním energeticky úsporných řešení v rámci evropské legislativy roste povědomí o řízeném větrání jako o významném zdroji…

  • Koupelnám vládne kov v sexy

    Trend kovu a černé barvy doplňků v roce 2024 trvá. Společnost TECE nabízí v tomto stylovém provedení sprchové žlaby a…

    TECE_koupelny_koupelna_cerna_barva_doplnky_elementy_ovladaci_tlacitko_toalety_WC_splachovani_zachod_premium_premiovy_destign_styl_TOP
  • Yiyun – Hotel Bishan od

    Projektu, který se nachází v srdci vesnice s bohatou historií a kulturou, dominují tradiční obytné domy ve stylu Anhui, které…

    Yiyun · Bishan Hotel by y.ad studio
  • Akustické dveře do skrytých zárubní

    ECLISSE nově rozšířilo svůj sortiment o otočné akustické dveře do skrytých zárubní. Zárubně, které jsou zcela integrované do jedné roviny…

    Eclisse
  • 5 správných tipů k rekonstrukci koupelny

    Jak na úspěšnou rekonstrukci koupelny? Použitím správných produktů a plánovacího softwaru ušetříte čas, náklady i nervy všech zúčastněných.

    TECE tlačítka
  • Nový trend ve světě nadzemních

    V posledních letech se v oblasti soukromých bazénů mění nejen prostorové možnosti pro jejich instalaci, ale také očekávání uživatelů. Tradiční plavecká funkce…

    nadzemní bazén baspa
  • Go Up Arquitetura dokončila rekonstrukci

    Go Up Arquitetura: Když se klienti obrátili na architektky Julianu Silvu a Amandu Mori, aby navrhly toto studio o rozloze…

    Go Up Arquitetura dokončila rekonstrukci bytu o rozloze 26 m² v São Paulu
  • Undone, Bumehen, Teherán, Írán, autor:

    Název Undone, který tento projekt nese po svém [ne]dokončení, odkazuje na pozdní rozhodnutí zastavit práce na fasádě a povrchových úpravách…

    Undone, Bumehen, Teherán, Írán, autor: Babak Abnar / Ontic Works