ma3 ateliér

O projektu

Nové sídlo firmy ma3 architekti vzniklo v druhém nadzemním podlaží nově budovaného rodinného domu ve Strašnicích. Výhodou není jen klidné prostředí a orientace domu do zeleně, ale i dostatek denního světla, které se přes velká okna a střešní světlík dostane rovnoměrně do interiéru. Vnitřní prostor je pojat střídmě. Hlavním prvkem uplatněným v interiéru je kontrast. Základní materiály, kterými jsou beton, dřevo a sádra, jsou ponechány v původní barevnosti. Pohledový beton na stropě svou hrubou texturou koresponduje s podlahou z širokých prken, která mají rovněž výraznou kresbu. Sádrové omítky jsou opatřeny jen uzavíracím protiprašným bezbarvým nátěrem, aby vynikla přirozená textura a barva plnidla a pojiva. Koupelna a sklad jsou ukryty v černé kostce, která je volně vložena do prostoru ateliéru a odděluje hlavní pracovní prostor od prostoru jednacího. V koupelně je na stěnách aplikována omyvatelná světle zelená barva, na podlaze je velkoformátová dlažba, která svou barvou a vzorem navazuje na pohledový beton. V černé kostce je rovněž zasazena kontrastní bílá kuchyňka, která je osvětlena střešním světlíkem – ten zároveň osvětluje i část stolů, která je určena pro výrobu modelů. Nábytek použitý v interiéru je z bílého lamina kombinovaného s polykarbonátem. Rovněž dveře oddělující jednací místnost jsou tvořeny rámovou konstrukcí vyplněnou polykarbonátem. Stropní liniové závěsné osvětlení interiéru je rozmístěno cik-cak, aby byl prostor rovnoměrně osvětlen. Kuchyňka je osvětlena led páskem. Pracovní místa jsou osvětlena stolními lampami. The new worklpace of ma3 architects company is located on the second floor of a new family house in Strašnice. The main advantages of the space are quiet environment, the orientation of the house into the garden and enough daylight, which gets through the big windows and roof skylight evenly into the interior. The interior space is minimalistic. The main element used in the interior design is the contrast of colours. The basic materials, such as concrete, wood and plaster, are left in the original colour. The concrete look of the ceiling with its rough texture and the rustical floor made of wide oak planks go well together with plasters painted only with colorless paint to enhance the natural texture and color. The bathroom and the storeroom are hidden in a black cube that separates the main work space from the meeting room. The bathroom is painted in lime green washable colour. Bathroom floor is made of large tiles which imitate the structure and colour of conrete. A contrasting white kitchen is put into the black cube and it is lighted by a roof skylight. The furnishing is made of white laminate combined with polycarbonate. The ceiling lights are places in zig zag direction so that the workspace is lighted evenly.

Autoři projektu

ma3 architekti

Ateliér založený Janem Adámkem a Štěpánem Malým v roce 2007 je nezávislou firmou nabízející komplexní služby v oblasti architektury staveb, interiérů, rekonstrukcí a designu. Způsob naší práce zaručuje tvůrčí charakter s vysokým stupněm individuálního autorského přístupu ke každé zakázce. Zajišťujeme vedení zakázky od návrhu po realizaci.

Na projektu spolupracovali

Tvoříme váš prostor společně

Czech Deco Team, spolek / kancelář Praha: Křižíkova 682/34a, 186 00 Praha – Karlín
IČ: 01238779, Spisová značka: L 25042 vedená u Městského soudu v Praze

+420 778 488 084 / kancelar@czechdecoteam.cz
 
Copyright © 2020 Czech Deco Team. All rights reserved.