studio New Work

Popis projektu

Navrhovaný dům je řešen jako dvoupodlažní stavba, zastřešená z části plochou a z části sedlovou střechou s hřebenem podélným k ose silnice. Sedlová střecha navazuje svou linií na sousední objekt a vychází z tradičního architektonického řešení zastřešení v dané lokalitě.
Vchod do domu je přes zádveří. Navazuje na vstupní chodbu, ze které lze vejít do technické místnosti, dále pak na WC, do prostoru s kuchyňským koutem a do obytného prostoru s obývacím pokojem a jídelním koutem. Z obývacího pokoje je přístup na zahradu. Do 2.NP se vystupuje po křivočarém schodišti mezi kuchyní a jídelnou. Z chodby se vstupuje do tří ložnic a koupelny.

The design of the house propose a two-floor construction, roofed partly by a flat roof and partly by a gable roof with a ridge parallel to the streetline. The gable roof with its axis follows the neighbouring object and respects a traditional architectural shape of the roof in a given location. An entrance to the house is protected from the wind and leads to the main entrance hall. The hall leads to the technical room, a toilet and then to a space with a kitchen nook and to the living space with a living room and a dining table. The living space has a connection to the garden. The entrance hall also leads to three bedrooms and to a bathroom.