Studio Perspektiv, s.r.o.

Popis projektu

SK
Matičná doska
Silnému vizuálnemu štýlu sveta Websupport a ich komunikácii cez blogy, vlogy či pocasty sa dá veľmi ľahho podľahnúť. Neodolali tomu ani architekti a pracoviská vyskladali ako matičnú dosku počítača - základ digitálneho sveta. Do neutrálne ladenej zdieľanej plochy vložili jednotlivé funkčné časti. Priestory pre týmy prebrali farebnosť diel grafika Pavla Nováka. Práca so škálovaním farieb a reflexiami neónov v nekonečných zrkadlách dodala kanceláriám na
viacerých miestach svojskú hĺbku komixového obrázku. Business / Casual
Už pred prekročením prahu dverí je vidieť, že na treťom poschodí sídli slobodná a otvorená firma. Priehľad do hlavnej zasadacej miestnosti a pohodlná nika na sedenie obložená drevom patria jednej z dvoch väčších oddychových zón. Orientácia v priestore je jednoduchá, chodba intuitívne vedie návštevníkov do komunitného priestoru ústiaceho na terasu. Ten sa stal od prvých dní obľúbeným centrom kancelárie aj mimo pracovných hodín. „Obývačka“ ktorá sa pravidelne premieňa na prednáškovú sálu, poskytuje možnosť nahliadnuť dovnútra nie len IT
nadšencom ale aj verejnosti. Veľký barový stôl zbližuje ľudí, rýchlo sa stal vyhľadávaným miestom spoločných raňajok a obedov. Použité materiály akými sú smrekové laty či valcovaný plech bez povrchovej úpravy majú za cieľ potlačiť vnímanie formálneho biznis prostredia daného budovou. Rekonštrukcia kancelárie prebehla len s malým zásahom do technologického vybavenia po predošlom nájomcovi, otvorený strop má svoj vlastný charakter. Cieľom architektov bolo v projekte sprostredkovať atmosféru pohody rodinného domu na ktorú boli všetci zamestnanci zvyknutí.

EN
Motherboard
One can surrender to Websupport's strong visual style and communication through blogs or podcasts very easily. Architects decided not to resist either. They built up the workspace as the computer motherboard - base to all things digital. Each functioning part is implemented within a neutral palette of shared spaces. Every section appropriated one color based on brand identity graphics made by Pavel Novak. Hue gradients and infinity mirrors full of neon reflections give rooms a specific depth of a comic book picture.

Business / Casual
Even the passers by can see at a first sight that new dwellers on the 3rd floor are far from ordinary. One feels the open minded approach of Web Support already before crossing the doorstep. View of the main meeting room and the comfortable wooden-cladded worklounge belong to one of the two shared relaxing zones. The space is arranged with intuition in mind - the main corridor naturally invites visitors to the event area which is directly connected to the the
terrace. The central "living room" next to the terrace can be transformed into a welcoming event space. Large dining table has become a meeting point for shared breakfasts and lunches since the first day. Materials such as spruce lathes, untreated metal sheet countertops or opened ceiling suppress the perception of the formal business environment given by the building.