MSDesign Markéta Smetanová

Popis projektu

Řešený prostor vznikl v přízemí domu na místě původního komerčního prostoru, kde jsme se museli přizpůsobit nosnému systému budovy a návaznosti na přístup do horního patra. V podkroví jsou umístěny dětské pokoje a původní prostory, kde dosud celá rodina žila. Nadešel čas, kdy každý člen potřebuje svou soukromou oázu a tak se klienti rozhodli, že denní část umístí do přízemí objektu a tím značně zvětší svůj životní prostor.



V přízemí tedy vznikla hlavní pobytová část rodinného domu s ložnicí rodičů a potřebným sociálním zázemím. Společně jsme stáli před úkolem zařídit obývací pokoj, kuchyň, ložnici, koupelnu, WC a vstupní chodbu.



Základním prvkem jsou šedé odstíny od světlé až po černou a přirozený odstín dubového dřeva. Nosným prvkem je vinylová podlaha v dekoru betonu s navazující dlažbou v koupelně a v chodbě. Jeho industriální strohost a chlad úspěšně potlačuje dekor na dřevěných prvcích nábytku a dveří s rustikálními prasklinami, které dodávají laminu přírodní nádech. Toto barevné řešení bez problémů snese jakýkoliv výrazný barevný akcent. Veškerý vestavěný nábytek je řešen velmi jednoduše, účelně a co nejvíce trvanlivě a bezúdržbově.

Interiér jsme vymýšleli s důrazem na kvalitní materiály, čisté linie a konstrukční jednotnost. Nutno podotknout, že tato spolupráce byla s klienty velmi osobní, intenzivní, řešili jsme společně každý prvek, téměř každý produkt.


Náklady na tento projekt se pohybovaly okolo cca 15000 Kč/m2, přičemž tato cena zahrnuje: nová koupelna, nové elektroinstalace, úpravy dispozic, podlahy podklady, podlahy povrchy, interiérové dveře, truhlářské práce, nábytek, světla, doplňky. Pokud se Vám tato realizace líbí, snadno odhadnete náklady u vaší nemovitosti vynásobením ceny a plochy. V případě zájmu si můžete objednat nezávaznou prohlídku.

Na projektu spolupracovali