Vegan Life

O projektu

Interiér veganské restaurace je vzdušný a světlý, nábytek je z běleného masivního dřeva, kombinace borovice a dubu, stěny jsou do výše 900 mm pokryty palubkovým obkladem ze smrku pokládaném v úhlu 15°, běleného a lehce drásaného. Výdejní bufetový pult je rovněž obložen smrkovými palubkami tentokrát ve skladbě "chevron". Zdi a klenby jsou pouze vyštukované bez výmalby, objevuje se zde i bílý lesklý obklad stěn 10x30 cm s tyrkysovou spárovací hmotou, tři stěny jsou lazurované s nádechem starorůžové barvy. Světlé barvy, použití dřeva a útulnost interiéru, to vše je ve zkratce klientské zadání. Prostor je dále členěn různým typem sezení, podél oken vedou dlouhé barové pulty, kromě klasických stolů pro dva hosty je zde i několik atypických komunitních stolů navržených studiem minio. V zadní místnosti jsou podél stěn umístěné třímetrové lavice z masivního dřeva.

Velký kruh - spojené půlkruhové zrcadlo s půlkruhovou popisovatelnou tmavozelenou tabulí - doplňuje stěny interiéru. Důležité je dělení prostoru odlišným typem osvětlení, přední místnost osvětluje několik desítek měděných světel zavěšených vždy v řadě na osu valené klenby, v zadní místnosti se pohupuje padesát lampionů. Doplňujícím osvětlením jsou nástěnné mosazné ramenné lampy a světla připomínající vějíř. Osvětlení je samozřejmě možné stmívat a navozovat tak potřebnou atmosféru relaxace, klidu a pohody. Foto Jan Kuděj 2017 The interior of the vegan restaurant is airy and light, with bleached solid oak and pine furniture and whitened, slightly roughened spruce panelling installed at a 15° angle to a height of 900 mm.

The cafeteria counter is also lined with spruce panels, but here they are arranged into a chevron pattern. The walls and vaults are covered only with stucco and have been left unpainted; one wall features glossy white 10 × 30 cm tiles accented with turquoise grout, while three walls are glazed with just a touch of antique rose. Light colours, wood and a cosy interior - these characteristics lay at the heart of the client's specifications. The space is broken up further by various types of seating. Long bar tables run along the front windows, and in addition to classic tables for two the space features several atypical group tables designed by studio minio.

Solid wood three-meter benches have been installed along the walls of the back room. A large circle - a semicircular mirror attached to a dark green semicircular chalkboard - is featured as a wall accent. Breaking up the space through the use of different types of lighting was also important. The front room is lit by several dozen copper lights, which hang in single rows along the centres of the barrel vaults; meanwhile, fifty Chinese lanterns sway over the back room. Brass swing arm lamps and fan-like lamps mounted to the walls offer additional light.The lighting can be dimmed as needed to evoke a relaxing, quiet and calm atmosphere. Photo Jan Kuděj 2017.

Autoři projektu

Kryštof Blažek

Tvoříme váš prostor společně

CZECH DECO TEAM, spolek / Za Mototechnou 615/37, 155 00 Praha 5
Korespondenční adresa: Karel Smejkal, Ph. D., Intl Assos AIA, Thákurova 7 (ČVUT), 166 29 Praha 6
IČ: 01238779, Spisová značka: L 25042 vedená u Městského soudu v Praze

+420 778 488 084 / kancelar@czechdecoteam.cz
 
Copyright © 2009-2021 CZECH DECO TEAM. All rights reserved.