Designist

Popis projektu

Dispoziční úpravou bytu došlo ke změně z původního 5+kk na 4+kk – obývací pokoj s kuchyní, ložnice, dva pokoje, šatna a dvě koupelny.
Celkový interiér je laděný do tmavých zemitých barev s důrazem na přírodní materiály a struktury. Celkové vyznění bytu má zahrnovat komfort, útulnost, variabilitu v nastavení atmosféry a dostatek soukromí pro jednotlivé členy rodiny. Jednotlivé ložnice jsou ve stejném stylu, pouze použití jiného typu nábytku a barevnosti je docíleno rozdílů. Hlavní ložnice v tónech zemitých světlých odstínů, pánský pokoj v odstínech hnědé a modré a dámský ve vínové a krémové. Zajímavým prvkem je podsvětlení kamenné dýhy v policích nad postelí.
Hlavní částí bytu je velkorysý obývací pokoj s kuchyní, který navazuje na venkovní terasu. Obývací pokoj je rozdělen na jídelní a obývací část. Dominantou je krbová stěna z přírodního kamene Cabernet Brown s přiznanými hrubými spárami a zabudovaným krbem. Velkoformátové desky kamene jsou dále použité na kuchyňské lince a obkladu ostrůvku s barem, materiál je leštěný Copper Dune. Kuchyňská linka je v černohnědém lesku, tak aby byl tmavý odstín upozaděn oproti obývací a jídelní zóně.
Výrazným prvkem celého obytného prostoru jsou ručně dělaná svítidla Henge v mosazi, nad barem s trubice z pryskyřice. Svítidla tvoří tři nezávislé sestavy, v kruhovém tvaru. Světla jsou smývatelná a dotvářejí komfortní atmosféru celého prostoru.
Byt disponuje velkou terasou a balkonem. Terasa je vybavena venkovním lihovým krbem kotveným na zeď, částí k relaxaci i částí k posezení. Vše je doplněné rostlinou dekorací, která významně propojuje interiér s exteriérem. Terasa s balkonem mají celoprosklené zábradlí, které nenarušuje výhled do okolí a přilehlé řeky.