RESTAURACE HOTEL HORAL - ŠPINDLERŮV MLÝN


RESTAURACE HOTEL HORAL - ŠPINDLERŮV MLÝN

DL studio

Zpět k profilu

O projektu

Fotogalerie

Autoři projektu

4 038

O projektu

RESTAURACE HOTEL HORAL Na českých horách je ještě stále velký nedostatek ubytovacích kapacit s kvalitním designem. Velké množství stávajících, i velkých hotelů, má interiér řešen tak, že vlastně ani není poznat, kde se hotel nachází. Mohl by stát v Brně na náměstí, ale i na horách, a to je též případ hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně. Zadání nebylo ze strany klienta specifikováno, jako autoři jsme po oslovení přišli s konceptem použití přírodních materiálů, které mají vztah k okolní přírodě. Míra použití materiálu byla následně ze strany klienta korigována. Z hlediska kapacity se jedná o řešení interiéru v největší části hotelu – bufetové restauraci.

Potěšitelné je, že po realizaci této části, má klient zájem pokračovat na rekonstrukci interiéru celého hotelu v duchu restaurace. Klient požadoval v rozumné míře zachovat co nebude proti konceptu. Původní podhled se tedy renovoval, stejně tak zůstala část podlahy z vinylových dílců. V letošním roce dojde k výměně oken a instalaci vnitřních žaluzií z masivního dřeva, které interiér ještě více zabydlí. Hlavním materiálem je dubový masiv a dubová dýha, židle jsou typové: výrobce TON, čalounění židlí a lavic je látkové.

Obklady na stěnách byly původně navrženy v kombinaci dřevo a kámen. Na základě ceny a hlavně technologické náročnosti, byl kámen nahrazen polyreyem, imitujícím tři odstíny kamene. Hlavní obklad stěny s dlouhou lavicí pak navazuje na stávající prosklené plochy, za kterými je vidět linie krkonošských svahů a kopců – tato linie pak pokračuje v interiéru na stěně. Jednotlivé sekce výdeje pokrmů jsou pak v kombinaci dubové dýhy, umělého kamene, skla a nerezových profilů. Hlavním inovativním prvkem je kombinace šikmého dýhovaného dřevěného obkladu s vyfrézovanou linií kopců, a návaznost na vložené pole se zalisovaným polyreyem ve třech odstínech, které též navazují na linii kopců.Největší pozitivní zvláštností z našeho pohledu, je samotný fakt, že majitel takto velkého hotelu, má zájem na změně designu interiéru celého objektu, a to na základě právě dokončené rekonstrukce interiéru hotelové restaurace.

Tvoříme váš prostor společně

CZECH DECO TEAM, spolek / Za Mototechnou 615/37, 155 00 Praha 5
Korespondenční adresa: Karel Smejkal, Ph. D., Intl Assos AIA, Thákurova 7 (ČVUT), 166 29 Praha 6
IČ: 01238779, Spisová značka: L 25042 vedená u Městského soudu v Praze

+420 778 488 084 / kancelar@czechdecoteam.cz
 
Copyright © 2009-2021 CZECH DECO TEAM. All rights reserved.